Bakad bbq-marinerad tempeh med rotfrukter och syrade rödbetor

45 min
Antal personer:
En mättande varm sallad där rotfrukter och barbequemarinerad tempeh fått baka i ugnen tillsammans. Salladen toppas sedan med krispig, syrlig rödbeta som bryter av med både smak och textur. Servera rätten till lunch eller middag - den fungerar lika fint till vardags som till helgen.  

Ingredienser

2 förpackningar Kung Markatta Tempeh ärta
1 dl Kung Markatta Barbequesås
3 morötter
3 palsternackor
1 liten kålrot
1 msk Kung Markatta Rapsolja
1 tsk Kung Markatta Lönnsirap
Flingsalt
65 g sallad (gärna mangold eller blandad sallad)
Kung Markatta Pumpafrön
2 rödbetor
1/2 dl ättikssprit 12%
1/2 dl vatten
1 msk Kung Markatta Rårörsocker
1/2 tsk salt

Instruktioner

Börja med att syra rödbetorna. Skala och strimla rödbetorna fint, lägg i en skål.
Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt och häll lagen över rödbetorna. Låt stå tills allt annat är klart.
Sätt ugnen på 225 grader.
Marinera tempeh i bbq-sås medan du förbereder resten. 
Skala och dela rotfrukterna i stavar, lägg i en ugnssäker form.
Ringla över rapsolja och lönnsirap och smaksätt med flingsalt.
Sätt in rotfrukterna i ugn och baka i cirka 10 minuter innan du lägger på tempeh, fortsätt baka i cirka 20 minuter tills allt fått fin färg.
Blanda upp rotfrukterna med salladen och strö över pumpafrön.
Toppa med syrade rödbetor och servera allt i ugnsformen.
Ställ gärna fram extra bbq-sås på bordet.

Liknande recept