Bao med tempeh och polkasallad

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Hur gott är inte det här? Fluffiga Bao-bröd som fylls med marinerad tempeh, en krispig och sötsyrlig mango- och polkabetsallad och krämig srirachamajonnäs. Enkelt, veganskt och fräscht!

Ingredienser

Bao med Tempeh

2 paket marinerad tempeh
8 Bao bröd (baka själv eller håll utkik i frysdisken)
4 msk vegansk srirachamajonnäs
1 liten påse mâchesallad
4 msk picklade rädisor (eller råa)
2 tsk sesamfrön

Polka- och mangosallad

1 stor polkabeta
1 stor gulbeta
1 mango (välj en som är lite hårdare och syrligare)
2 msk hackad koriander
2 msk hackad mynta
1 lime
salt

Instruktioner

Polka- och mangosallad

Skala och strimla betor och mango till tunna stickor och lägg i en skål. Hacka koriander och mynta och vänd ner tillsammans med juice från 1 lime och en nypa salt.

Tempeh

Stek tempehn på båda sidorna i lite kokosolja i en stekpanna.
Värm Bao-brödet enligt instruktionerna på förpackningen.
Lägg en klick srirachamajonnäs i botten av varje bröd, lägg i lite mâchesallad, den strimlade salladen, inlagda rädisor och toppa med tempehn. Gott!

Tips

Håll utkik efter skalare som har ett strimlarmunstycke för att enkelt göra fina strimlor av t ex rödbeta, morot och mango.

Relaterade produkter

Liknande recept