Chiligryta med tofu

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
En chiligryta med tofu - perfekt såhär års! Det fina med en chili är att man kan blanda i det man gillar bäst. Favoritbönor och exakt så mycket chilifrukt man mäktar med för styrkan. 

Ingredienser

Tofun

1 paket Kung Markatta tofu naturell
1 dl Kung Markatta BBQ sås
1 msk Kung Markatta kokosolja
1 msk Kung Markatta rapsolja
Egen tacokrydda
1 tsk chili
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Hackad chilifrukt efter smak

Chilin

1 burk Kung Markatta kidneybönor
1 burk Kung Markatta stora vita bönor
1 burk Kung Markatta borlottibönor
1 msk socker
1 tsk salt
1 tsk kakao
1 burk Kung Markatta krossade tomater
1 burk Kung Markatta hela tomater
2 dl Kung Markatta passerade tomater

Egen tacokrydda

1 tsk chili
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökssalt

Instruktioner

Tofun

Blanda 1 paket Tofu och 1 dl bbq sås.
Bryt Tofun i 2 cm stora oregelbundna bitar.
Vänd ner Tofun i en skål med bbq såsen och låt marinera medans du gör chilin.
Bryn löken och fräs kryddorna i kokos och olivoljan i en gryta eller djup panna.
Bryn löken mjuk.
Tillsätt vitlöken och fräs den en kort stund. 

Chilin

Skölj bönorna i ett durkslag.
Lägg sen bönorna, sockret, saltet och kakaon i grytan.
Fräs bönorna mjuka med löken.
Tillsätt tomaterna och låt sjuda i femton minuter.
Bryn tofun i 1 msk olivolja.
Stek tofun gyllenbrun i varm panna.
Sänk värmen efter att tofun fått färg.

Servera

Vänd ner tofun i bönchilin och servera med bröd och sallad.

Liknande recept