Färska vårrullar med marinerad tempeh

Huvudrätt
15 min
Antal personer: 4
Vår färdigmarinerade tempeh passar perfekt till vårrullar. I receptet finns många förslag på grönsaker man kan ha i men det går utmärkt att använda kylskåpsrester istället. Vi serverar med en sötsyrlig tahinisås att doppa i. Det här är en perfekt aktivitet att förbereda för att sedan rulla ihop dem tillsammans med sin familj eller gäster.

Ingredienser

Färska vårrullar
1 avokado, skivad
1 vattenmelonrättika, tunt hyvlad
4 minigurkor eller 1/2 gurka
2 morötter, strimlade
1/4 rödkål, strimlad
1/4 vitkål, strimlad
2 hjärtsallad
10 vindruvor, skivade
1 näve färsk koriander, hackad
1 näve färsk mynta
½ dl jordnötter, lättrostade och krossade
1 msk kokosolja
2 paket marinerad tempeh
1 paket rispapper
1 lime, klyftad
Sötsyrlig dippsås
½ dl tahini (eller jordnötssmör)
1 ½ msk sojasås
2 msk risvinäger
1/2 lime, juicen
1 msk lönnsirap
1 msk vatten (tillför mer vid behov)
1 tsk sesamfrön

Till servering

1/2 dl sojasås

Instruktioner

Strimla alla råa grönsaker och placera i olika skålar eller på en skärbräda.
Skär tempehn i smalare bitar och stek I lite kokosolja på medelvärme I en stor stekpanna tills den är gyllene på alla sidor.
Vispa ihop ingredienserna till dippsåsen (den tjocknar först men blir slät när man fortsätter vispa). Tillför lite mer vatten vid behov.
För att montera vårrullarna, doppa rispapperet i en stor skål med ljummet vatten så det mjuknar. Lägg ut på en skärbräda eller tallrik. Lägg en blandning av grönsaker, färska örter, jordnötter och tempeh i mitten av rispappret och pressa över lite lime, vik in sidorna och rulla sedan ihop.
Doppa i tahinisås och sojasåsen.

Relaterade produkter

Liknande recept