Nudelsallad med krispiga grönsaker och tamarimarinerad tempeh

30 min
Antal personer:
En fräsch nudelsallad med asiatisk touch, krispiga grönsaker och stekt tempeh som fått marinera i tamari, sambal oelek, lime och sesamfrön. Salladen har en härlig smak och många olika texturer. Passar perfekt att servera som middag och blir det något över smakar salladen lika gott i lunchlådan dagen efter!

Ingredienser

2 förpackningar Kung Markatta Tempeh bondböna 1/2 dl Kung Markatta Äkta japansk tamari 2 tsk Kung Markatta Sambal oelek 1 msk Kung Markatta Rapsolja

Dressing

1/2 Kung Markatta Äkta japansk soja 1/2 msk Kung Markatta Pressad lime 2 msk Kung Markatta Rårörsocker 1 msk Kung Markatta Svarta sesamfrön 1/2 kruka färsk koriander, grovt hackad
1 förpackning Kung Markatta Äggnudlar
100 g sockerärter 1 dl sojabönor En bit vitkål

Instruktioner

Börja med att blanda tamari och sambal oelek. Skär tempeh i avlånga bitar och marinera den medan du gör klart resten av måltiden. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Finstrimla sockerärter och vitkål. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning, häll av vattnet och spola dem i kallt vatten tills de är kalla. Blanda nudlarna med dressing och alla grönsaker. Stek den marinerade tempehn i rapsolja några minuter på varje sida tills den fått fin färg. Lägg upp nudelsalladen på tallrikar och lägg på tempeh. Toppa gärna med koriander. Servera extra soja och sambal oelek i skålar vid sidan om.

Liknande recept