Tempeh – gott vegoprotein från bönor och ärtor

Tempeh är en spännande nyhet bland de vegetariska proteinkällorna. Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter, exempelvis sojabönor eller ärtor. I dag är tempeh på väg att bli populärt i vegetariska rätter världen över, känt för att både vara lätt att laga och en bra källa till protein. 

Precis som tofu är tempeh ett utmärkt veganskt alternativ till kött, med sin fina textur och sin mjuka, nötaktiga smak som dessutom lätt drar åt sig kryddor och marinader. Inte undra på att den blivit så populär på trendkrogarnas menykort!

Kung Markattas Tempeh finns i två varianter, en som är baserad på ärtor och en som är baserad på bondbönor. Båda kan varieras närmast i det oändliga. Tillaga tempehn genom stekning, ugnsbakning, fritering eller bara rätt ner i en gryta. Enkelt och gott!

Du kan också marinera den och låta den dra till sig fina kryddor innan du tillagar den. När sommarvärmen är här kan du till exempel lägga skivad, marinerad tempeh på grillen - smakar fantastiskt!

Filter

Valda filter

Inga filter valda