Den riktigt goda tofun!

Kicka igång det nya året med mer vegetariskt! Kung Markattas ekologiska tofu är perfekt att laga den riktigt goda maten med och ett utmärkt vegetariskt alternativ till kött. Här hittar du läckra tofurecept för alla tillfällen – från barnfamiljens stroganoff till söndagens chiligryta

Hurra för tofu! Så gott, nyttigt och användbart. Tofu är sprängladdat med näring. Först och främst har Kung Markattas Tofu en mycket hög proteinhalt. Vår naturella tofu med 78% sojabönor innehåller hela 18 g protein. Tofu är naturligt fettsnålt och 100 gram av vår tofu ger dig dessutom hela dagsbehovet av järn, ca 15 mg. Vi använder enbart ekologiska sojabönor av högsta kvalitet, samt den traditionella japanska nigarin (magnesiumklorid) som ystningsenzym för att vara säkra på att vi erbjuder en riktigt god tofu! Tofu är ett perfekt köttsubstitut, men du kan också använda tofu i exempelvis kakor. Lägg en tofuburgare på grillen, överraska gästerna med krispig friterad tofu med asiatisk touch eller briljera med en underbart lyxig chokladkaka med tofu. Kung Markattas Tofu är ekologisk, GMO-fri, Fairtrade, klimatkompenserad samt KRAV- och Äkta Vara-märkt. Snacka om god mat!

Sätt smak på tofun med marinader

Naturell tofu har en mycket mild smak och passar utmärkt att marinera då den lätt tar smak av kryddor och marinader. Varsågod, här bjuder vi på våra bästa tips!

  1. Tofu i asiatisk wok eller som friterade nuggets? Vänd ner tofukuber i Japansk soja, Sweet chili-sås, riven färsk ingefära och vitlök efter smak.
  2. Till den grekiska salladen marineras tofun med fördel i en örtmarinad.
  3. Tofu alla Italia? Marinera tofun i Olivolja, basilika och oregano.
  4. Vill du ha viltsmak på tofun? Marinera den i Olivolja, rosmarin och timjan.
  5. Bråttom? Det går alldeles utmärkt att marinera tofu i någon av Kung Markattas goda såser, till exempel Sweet chili, Barbeque eller Curry-mango.

Visste du att......

de två vanligaste typerna av tofu kallas bomull (fast) och silke (mjuk). Kung Markattas Tofu är av typen bomullstofu, vilket gör att den är lätt att skiva eller tärna.

Tofu-temasida-600x350.jpg

Recept med tofu

Ha alltid ett paket tofu i kylen! Du vet aldrig när lusten faller på att laga riktigt goda tofurätter. Här har vi listat våra absoluta favoriter från världens alla hörn.

Filter

Valda filter

Inga filter valda