Vem bjuder du på middag?

Variera veckan! Skapa dina egna smakäventyr med tofu. Så gott, nyttigt och användbart. Vår naturella tofu med 78% sojabönor innehåller hela 18 g protein och tofu är naturligt fettsnålt. Vi använder enbart ekologiska sojabönor av högsta kvalitet, samt den traditionella japanska nigarin (magnesiumklorid) som ystningsenzym för att vara säkra på att vi erbjuder en riktigt god tofu!
Tofu är ett perfekt köttsubstitut, men du kan också använda tofu i exempelvis kakor. Lägg en tofuburgare på grillen, överraska gästerna med krispig friterad tofu med asiatisk touch eller briljera med en underbart lyxig chokladkaka med tofu.
Kung Markattas Tofu är ekologisk, GMO-fri, Fairtrade, klimatkompenserad samt KRAV- och Äkta Vara-märkt. Snacka om god mat!
Här hittar du läckra tofurecept för alla tillfällen – en grön curry med marinerad tofu, hela familjens stroganoff, våffelmacka med tofufeta eller söndagens chiligryta

Sätt smak på tofun med marinader

Naturell tofu har en mycket mild smak och passar utmärkt att marinera då den lätt tar smak av kryddor och marinader. Varsågod, här bjuder vi på våra bästa tips!

    1. Tofu i asiatisk wok eller som friterade nuggets? Vänd ner tofukuber i Japansk soja, Sweet chili-sås, riven färsk ingefära och vitlök efter smak.
    2. Till den grekiska salladen marineras tofun med fördel i en örtmarinad.
    3. Tofu alla Italia? Marinera tofun i Olivolja, basilika och oregano.
    4. Vill du ha viltsmak på tofun? Marinera den i Olivolja, rosmarin och timjan.
    5. Bråttom? Det går alldeles utmärkt att marinera tofu i någon av Kung Markattas goda såser, till exempel Sweet chili, Barbeque eller Curry-mango.

Testa förslagsvis detta favoritrecept med krispig mandeltofu, picklade grönsaker, svart ris och chilisås! Mums! 

Visste du att......

de två vanligaste typerna av tofu kallas bomull (fast) och silke (mjuk). Kung Markattas Tofu är av typen bomullstofu, vilket gör att den är lätt att skiva eller tärna.

kmtofu4.jpg

RECEPT MED TOFU

Filter

Valda filter

Inga filter valda