Vårig bowl med rödbetshummus och tempehsmul

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En riktigt fräsch rätt med vacker rödbetshummus, tempehsmul och grönsaker.
Receptkreatör:

Ingredienser

Rödbetshummus
2 burkar kikärtor
3/4 dl rödbetsjuice
0,5 dl olivolja
3 msk tahini
2 vitlöksklyftor
Saften av en citron
Salt & peppar efter smak
Tempehsmul
2 pkt tempeh på bondbönor
2 msk citronsaft
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
1 msk olivolja
Salt och peppar
Hasselbackad palsternacka
8 st mindre palsternackor
2 msk olivolja
Salt & peppar
Masserad grönkål
200 gram grönkål
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt & peppar
Tillbehör
1 tunt hyvlad polkabeta
1/2 hyvlad gurka
Krasse
Färsk mynta

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Häll av spadet till kikärtorna. Mixa samtliga ingredienser till hummusen till en len och fluffig röra.
Skiva palsternackorna enligt hasselbacksmetoden (skär skåror i dem). Täck med olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Smula ned tempeh. Tillsätt vitlökspulver, spiskummin, salt, peppar och citron. Stek krispigt i ca 10 minuter.
Knåda in citron, olivolja, salt och peppar i grönkålen för att göra den mjuk och lätt att tugga.
Dekorera med tillbehören.

Liknande recept