Tofu Dan Dan nudlar

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Krispig Kung Markatta tofu och krämiga nudlar - Vår variant av Sichuan-rätten Dan Dan Nudlar

Ingredienser

Krispig tofu

1 pkt fast Kung Markatta naturell Tofu
½ dl Kung Markatta neutral olja

Dressing

2 msk Kung Markatta jordnötssmör
2 msk Kung Markatta tahini
1 ½ msk Kung Markatta äppelcidervinäger
2 msk sweet chili sauce
½ dl vatten
1 vitlöksklyfta, finhackad

Nudlar

1 pkt Kung Markatta fullkornsnudlar
150 g pak soy
2 salladslökar
2 msk Kung Markatta sesamfrön
1 dl jordnötter, hackade
1 kruka koriander

Instruktioner

Lägg tofun på ett hushållspapper och pressa ur vätskan. Smula ner tofun och stek på medelvärme i oljan tills tofun blir krispig.
Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål.
Koka nudlarna enligt förpackningen. Häll av vattnet.
Dela pak soyen på mitten och ånga den ett par minuter. Strimla salladslöken.
Blanda nudlarna med dressingen. Lägg nudlarna i skålar och lägg på pak soy. Strö över salladslöken, sesamfrön, jordnötter och koriander.

Relaterade produkter

Liknande recept