EKOLOGISKA & VEGANSKA DRYCKER

En god vana kommer sällan ensam – starta med vegansk mjölk!

Vi på Kung Markatta tror på att hitta en balans mellan livets olika delar. Ett svårlagt pussel ibland. Men en ny god vana leder ofta till fler, och små förändringar kan skapa större. Därför har vi tre veganska och osötade mjölkdrycker i vårt sortiment. Prova MandeldryckSojadryck och Kokosdryck för att skapa nya goda vanor! Så här enkelt: 

Starta med att laga härligt näringsrika bowls, veganska milkshakes och lyxiga smoothies på våra ekologiska, osötade växtbaserade drycker. Fortsätt sedan med att använda dem i vegetarisk matlagning och bakning, t ex en underbar vegansk lasagne eller paj. För att till slut njuta av en riktigt god kopp kaffe med sojamjölk, eller sojadryck som egentligen är det korrekta namnet. 

Oavsett om du är vegetarian, vill leva mer klimatsmart eller behöver äta laktos- och mjölkproteinfri kost passar våra växtbaserade drycker de allra flesta smaker och recept. Ofta kan mjölkprodukterna enkelt bytas ut i traditionella recept som pannkakor, våfflor eller milkshakes. Och i nya recept ingår växtbaserade drycker ofta som en självklarhet – t ex i chiapudding, overnight- och baked oats eller golden milk.

kungmarkatta_800x492.jpg

Mattrenden 2019: Vegetariskt och mejerifritt

Tillhör du dem som söker inspiration och nya spännande trender inom matlagning? Då har du säkert inte missat att vegetarisk matlagning slagit igenom på bred front.

Hummustrenden har t ex fått en efterrättsvariant i form av Sweet Hummus i många kreativa smaker och Overnight oats har inspirerat till den supergoda Baked oats som passar både till mellanmål och dessert.

Den amerikanska överdådiga fast food-trenden håller i sig, vi ser kreativa milkshakes med fantastiska toppings – fast nu med hälsosamma vegetariska ingredienser. Den senaste i raden är Tahini milkshake där jordnötsmöret bytts ut till förmån för Tahini.

Färgstarka, näringsrika drycker som Macha LatteGolden Milk och Chai Latte håller i sig även under 2019 – men nu är också de självklart vegetariska! Och många väljer även att göra sin egen mandelmjölk att ha som dryck. Men vill du göra det enkelt för dig finns vår ekologiska och osötade Mandeldryck.


Vi på Kung Markatta sammanfattar mattrenden 2019 med två ord: vegetariskt och mejerifritt.

Starta dagen med en god frukostvana

Låt frukosten blir startskottet på en riktigt god dag – både för dig och för miljön. Börja med att välja en vegetarisk frukost med sprudlande god energi och näring.

Är du en sjusovare? Förbered kvällen innan genom att göra en Overnight oat med blåbär att ta med på språng. Behöver du något uppiggande? Vispa ihop en kryddig Chai Latte med kanel, kardemumma och ingefära. Känner du dig lite krasslig kan en Golden Milk med antioxidantrik gurkmeja vara lösningen. Och tycker du om långa helgfrukostar med nybakt bröd är mjölkfria veganska scones perfekt att röra ihop.

Är du en vanemänniska kan du testa att byta ut komjölken mot Kokosdryck till gröten och använda Sojamjölk i kaffet eller ditt te. Ingen stor förändring – bara lite godare vanor helt enkelt. <3

 

Filter

Valda filter

Inga filter valda