Overnight oats äppelpaj

15 min
Antal personer: 1
Overnight oats är en kall gröt som du enkelt förbereder på kvällen, morgonen efter adderar du bara den goda toppingen så är frukosten redo. I det här receptet kombinerar vi vanilj, kanel och äpple, ingredienser som får oss att tänka på äppelpaj! Receptet går även att slänga ihop och äta samma morgon.

Ingredienser

Overnight oats

2 ¼ - 2 ½ Sojadryck Kung Markatta
1 ½ dl havregryn
2 dadlar, hackade
En nypa vaniljpulver

Äppelpajtopping

2 dl hackat äpple
1 -2 tsk kanel
1 tsk – 1 msk Lönnsirap Kung Markatta
En nypa malen ingefära och nejlika
En skvätt vatten
1-2 tsk torkade vinbär (kan uteslutas)

Instruktioner

Blanda havregryn, sojamjölk, vanilj och dadlar. Om du ska äta overnightoatsen dagen efter kan du lägga den i en burk och ställ in i kylskåpet över natten. Vill du äta frukosten samma dag kan du istället hälla upp i en tallrik och låt vila i 30 minuter.
Blanda hackat äpple, kryddor, en skvätt vatten och lönnsirap i en liten stekpanna på låg till medium hetta. Rör runt. Värm igenom så att äpplena blir mjuka (tar ca 7 minuter) och rör emellan åt. Ställ åt sidan.
När gröten är klar, antingen samma dag eller dagen efter, addera äppelpajtoppingen. Vill du kan du även toppa med extra sojadryck.

Liknande recept