Grekisk pita med rödbetsbiffar, fetaoströra och klyftpotatis

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Bjud på en härlig middag med vegetariska biffar, klyftpotatis och en smakrik fetaoströra som bjuder på både salt och syrligt och för tankarna till Medelhavet.

Ingredienser

1 paket rödbetsbiffar
1 kg fast potatis med skal
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 kvistar timjan
1 förpackning pitabröd
1 litet salladshuvud
½ gurka i skivor
4 msk rostade valnötter
Fetaoströra
200 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt (eller ett växtbaserat alternativ)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, saft
2 msk hackad persilja

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatisen i klyftor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salt och timjan och vänd runt. Rosta i ugnen i ungefär 30 minuter. Skaka plåten efter hälften av tiden.
Smula fetaosten i en skål och rör ihop med yoghurten. Ringla över olivolja, pressa i en vitlöksklyfta och saften från en halv citron och blanda väl. Rör runt, smaka av med salt och peppar och toppas med hackad persilja.
Värm rödbetsbiffarna enligt anvisning och hetta upp pitabröden i ugnen eller i en grillpanna.
Skär ett snitt i pitabröden och fyll med sallad, gurka, fetaröra, rödbetsbiffar och rostade valnötter. Servera med klyftpotatis.

Relaterade produkter

Liknande recept