Gyllene solrosbiffar med mangosallad och picklad rödlök

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Blanda ihop en fräsch sallad på mango, avokado och koriander som marineras med citronsaft , salt och peppar. Toppa på saftigt tortillabröd och gyllene solrosbiffar och picklad rödlök. Ät och njut! Tips! Ont om tid? Använd fryst färdigtärnad avokado och mango.

Ingredienser

4-6 solrosbiffar
4 tortillabröd
1 mango
1 dl sojabönor
1 avokado
1 citron
Färsk koriander
Gröna blad, tex svartkålsblad och alfaalfagroddar
Picklad rödlök (se recept)
Valfri sås, till exempel majonnäs och rödbetshummus
Olja för stekning
PICKLAD RÖDLÖK
2 rödlökar
1 dl socker
½ dl ättika(12%)
1 dl vatten)

Instruktioner

Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor.
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då. Lägg i en skål med lock.
Tärna mango och avokado. Lägg i en skål tillsammans med färsk koriander och pressa över citronjuicen. Strö över en nypa salt och peppar.
Stek solrosbiffarna i olja på medeltemperatur ett par minuter på varje sida tills de är gyllene.
Servera biffarna på tortillabröd med mangosalladen, sojabönor, gröna blad, picklad rödlök och sås.

Liknande recept