Havrebiffar med tomatsalsa och rödkålssallad

Huvudrätt
15 min
Antal personer: 4
Pitabröd med havrebiffar, tomatsalsa och rödkålssallad passar lika bra till vardags som till fest. Med färdiga havrebiffar och färska grönsaker slänger du dessutom ihop dem i ett nafs. Tips! Ont om tid? Servera med en färdig sås istället för tomatsalsan.

Ingredienser

4-6 Kung Markatta Havrebiffar
4 pitabröd
Rödkålssallad (se recept)
Tomatsalsa (se recept)
Skivade grönsaker så som morotsstavar, gurskivor, kvisttomater, lime, färsk persilja och gröna blad.
Olja för stekning
RÖDKÅLSSALLAD
Ca 400 gram rödkål, strimlad
4 msk olivolja
4 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
salt & peppar
TOMATSALSA
4 tomater, medelstora
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 msk citronsaft
salt & peppar

Instruktioner

Lägg rödkålen i en skål, massera in olivolja, balsamvinäger, honung, salt & peppar.
Hacka tomater, schalottenlök och vitlök fint. Blanda ner olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
Skiva upp grönsakerna
Stek havrebiffarna i olja på medeltemperatur ett par minuter på varje sida tills de har fått en fin gyllene färg.
Servera biffarna i pitabröden tillsammans med grönsaker, rödkålssallad och tomatsalsa.

Liknande recept