Jordnötsbiffar med glasnudlar, mangosallad och sesamsås

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Prova detta goda veganska recept med asiatiska influenser. Smakerna av jordnötter, mango och sesamolja passar perfekt ihop och du lagar enkelt till en middag att servera vardag som helg!

Ingredienser

1 paket Jordnötsbiffar
1 paket (200 g) glasnudlar
1 dl böngroddar
4 kvistar thaibasilika
1 näve rostade jordnötter
2 morötter, strimlade
Mangosallad
250 g mango
2 kvistar mynta
1 liten röd chili, finhackad
2 msk kokoschips
1 msk olivolja
1 lime, saft
½ tsk flingsalt
Sesamsås
3 msk rostad sesamolja
3 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 tsk färsk riven ingefära
1 lime, saft

Instruktioner

Värm jordnötsbiffarna enligt anvisning.
Skala och hacka mangon och lägg i en skål. Finhacka mynta och chili och lägg i skålen tillsammans med kokoschips, olivolja, limesaft och salt.
Rör ihop ingredienserna till såsen i en liten skål.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite sesamolja över de kokta nudlarna för att ge dem smak och förhindra att de klibbar. Dela upp nudlarna i skålar och lägg på biffarna. Toppa med böngroddar, thaibasilika, strimlade morötter, mangosallad, sesamsås och finhackade jordnötter.

Relaterade produkter

Liknande recept