Rödbetsbiffar med guacamole och picklad rödlök

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Rödbetsbiffar serverade på en bädd av couscous, med färska grönsaker, guacamole och picklad rödlök. Toppa med granatäppelkärnor, hampafrön, lime och rostad sötpotatis. Tips! Det här är en riktigt svinnsmart måltid! Använd det du har hemma, är det lite couscous över sen igår? Lite såser stående eller slattar av sallad? Se våra ingredienser som vägledning och byt ut om du har något annat som väntar på att bli uppätet. Duka upp allt i skålar och låt familjen bygga sina egna wraps.

Ingredienser

4-6 st Kung Markatta Rödbetsbiffar
4 fajitabröd
Guacamole (se recept)
Picklad röklök (se recept)
2 dl Couscous (färdigkokt)
1 sötpotatis
Sallad; tex granatäppelkärnor, hampafrö, sockerärtor, sojabönor, gröna salladsblad.
1 lime
Olja för stekning
PICKLAD RÖDLÖK
2 rödlökar
1 dl socker
½ dl ättika(12%)
1 dl vatten
GUACAMOLE
3 avokado
1 msk citronsaft
2-3 vitlöksklyftor, pressad
ev tabasco
koriander
salt & peppar

Instruktioner

Förbered ugnen på 250 grader. Skiva sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta i övre delen av ugnen ca 15-30 minuter tills de har en fin yta.
Tillaga coscousen enligt instruktionen på förpackningen.
Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor.
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då. Lägg i en skål med lock och förvara svalt.
Dela avokadorna, gröp ur köttet och mosa slät med en gaffel tillsammans med citronsaft. Blanda ner vitlök och smaka av med tabasco, eventuellt färsk koriander & salt och peppar.
Skiva upp och lägg fram önskade grönsaker.
Stek rödbetsbiffarnabiffarna i olja på medeltemperatur ett par minuter på varje sida tills de har fått en fin gyllene färg.
Skiva upp limeklyftorna.
Servera biffar, couscous, sötpotatis, sallad, fajitabröd, guacamole och lime i skålar på bordet. Lät alla plocka ihop till sin egen favoritwrap.

Liknande recept