Solrosbiffar med pressgurka, rårörda lingon och karamelliserad lök

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Härlig husmanskost med en vegetarisk twist. Ekologiska solrosbiffar med karamelliserad stekt lök, inlagd gurka, potatis, lingon och brunsås, mums!!

Ingredienser

1 paket Kung Markatta Solrosbiffar
1 kg färsk-/delikatesspotatis med skal
2 stjälkar dill
1 stor gul lök
2 msk smör eller olja
Havregräddsås
1 paket havregrädde (2,5 dl)
3 msk Kung Markatta tamari eller soja
½ tsk svartpeppar
Tillbehör
1 glas pressgurka
250 g rårörda lingon
Inlagd eller färskriven rödkål

Instruktioner

Värm biffarna enligt anvisning.
Koka upp rikligt med vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatis och dill, sänk temperaturen till medelvärme och låt småkoka i ca 15 minuter under lock.
Skala och skiva löken och stek i smör eller olja på låg-medelvärme i ca 15 minuter tills den är mjuk, brun och doftar sött. Man kan tillföra 1 msk socker efter halva tiden om man vill ha dem sötare och en skvätt vatten ifall pannan känns torr. Häll av löken och använd samma panna för att göra såsen. Häll på havregrädde, soja och svartpeppar, rör om och låt sjuda tills såsen tjocknat. Smaka av.
Servera solrosbiffar, nykokt potatis, karamelliserad lök, sås, rårörda lingon, pressgurka och rödkål.

Liknande recept