Solrosburgare med chimichurri och nektarinsalsa

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Serverera vegetariska biffar på nytt sätt – här som burgare med en ljuvlig chimichurri med sting och en riktigt fräsch nektarinsalsa!

Ingredienser

1 paket solrosburgare
1 paket hamburgerbröd
Chimichurri
2 krukor färska örter (persilja, mynta eller koriander)
1 schalottenlök
1 dl olivolja
3-4 skivor inlagd jalapeño
1 liten vitlöksklyfta
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk lönnsirap
1 tsk flingsalt
Nektarinsalsa
2 nektariner
½ gurka
10 myntablad, finhackade
1/2 chili, finhackad
1/2 citron, juice
2 msk olivolja
1 nypa flingsalt
Tillbehör
4 msk majonnäs eller vegansk majonnäs
1 salladshuvud syrad rödlök
alfalfagroddar

Instruktioner

Lägg ingredienserna till chimichurrin i en matberedare och pulsa till grovmixad konsistens. Smaka av och tillsätt mer salt eller syra vid behov.
För att göra salsan, dela nektarinerna, ta bort kärnan, hacka dem fint och lägg i en skål. Halvera gurkan på längden, kärna ur, hacka och lägg i skålen tillsammans med mynta, chili, citronsaft, olja och salt.
Stek solrosburgarna enligt anvisning och värm burgarbröden. Lägg majonnäs och salladsblad på den understa halvan bröd. Lägg på en solrosburgare, toppa med chimichurri, nektarinsalsa, syrad rödlök och groddar. Lägg på översta locket och servera

Relaterade produkter

Liknande recept