Solrosburgare med marockansk tomatsallad och quinoa

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Med våra solrosburgare kan man enkelt laga en drömmiddag med kaneldoftande quinoa, en fräsch och färgglad marockansk tomatsallad och krämig yoghurt.

Ingredienser

2 paket solrosburgare
4 dl quinoa
1 tsk kanel
2 msk russin
1/2 citron, zest och juice
1 näve rostade solrosfrön
4 msk grekisk yoghurt (eller växtbaserat alternativ)
Marockansk tomatsallad
1/2 rödlök
1 näve hackad grönkål
500 g körsbärstomater i olika färger
1/2 granatäpple
1 litet knippe färsk mynta
2 msk olivolja
Salt och peppar

Instruktioner

Koka quinoan enligt instruktionerna på paketet men tillför kanel i kokvattnet.
För att göra tomatsalladen, skiva löken tunt och lägg i en skål tillsammans med grönkålen. Pressa över saften från citronen och krama grönkålen och löken så den mjuknar något av citronsaften. Dela tomaterna och lägg i skålen tillsammans med kärnorna från granatäpplet och myntabladen. Häll på olivolja, salt och peppar och rör om.
När quinoan är färdigkokt, rör ner citronzest, solrosfrön, russin, olivolja, salt och peppar.
Stek solrosburgarna ett par minuter på båda sidor. Servera biffarna med quinoan, tomatsalladen och en klick yoghurt. Toppa med färsk mynta.

Liknande recept