Tofuburgare med jordgubbsquinoa och grön salsa

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Här är ett enkelt och fräscht förslag på hur man kan servera vegetariska biffar och burgare. Lägg dem ovanpå stora salladsblad och toppa med en jordgubbsquinoa, tunt skivad avokado och pepprig grön salsa. Så gott!

Ingredienser

2 paket tofuburgare
3 dl quinoa eller bulgur
1 stort knippe persilja
1 citron, saft
3 msk olivolja
15 jordgubbar
1 huvudsallad
1 avokado, skuren i kvartar och tunt skivad
1 näve rostade fröer
Salsa verde
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
1 näve färsk mynta
1 näve färsk dill
salt

Instruktioner

Koka quinoa enligt instruktionerna på förpackningen.
Låt svalna.
Finhacka en näve av persiljan och lägg i en skål (spara resten till salsan).
Häll citronjuice, olivolja och salt över.
Tärna jordgubbarna och blanda ihop allt med quinoan.
Lägg ingredienserna till salsan (inklusive resten av persiljan) i en matberedare och mixa ihop dem.
Pensla tofuburgarna med lite olja och stek på båda sidorna i en grillpanna eller vanlig stekpanna.
Bryt loss salladsblad och lägg upp på fyra tallrikar, lägg på burgarna och toppa med jordgubbsquinoa, avokado och salsa verde.
Ringla över yoghurt och toppa med rostade fröer.

Liknande recept