Vegoburgare med sötpotatissnören & äppelcoleslaw 

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Våra seitanburgare har en riktigt god umamismak. Här serverar vi dem toppade med en krämig coleslaw och stark kimchi. Och gör knapriga sötpotatissnören som en egen variant på pommes frites.

Ingredienser

1 stor sötpotatis
2 paket Seitanburgare
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
2 msk kimchi
4 små tomater, skivade
4 msk groddar
Äppelcoleslaw
1/8 vitkålshuvud
1 äpple, urkärnat
1 dl yoghurt naturell (eller växtbaserat alternativ)
2 msk majonnäs (eller vegansk majonnäs)
1 msk äppelcidervinäger
Salt & peppar

Instruktioner

För att göra sötpotatissnören, kör sötpotatisen genom en grönsakssvarv eller strimla den tunt.
Man kan antingen fritera dem (knaprigare) eller tillaga dem i ugnen (sundare).

För att tillaga dem i ugnen Sprid ut snörena på en ugnsplåt, häll över olja och salt och blanda väl.

Rosta i ugnen på 200°C i ungefär 10-15 minuter, håll ett öga på dem, de bränns lätt.

Friterade Värm olja i en kastrull till 180°C.

Rulla ihop snörena till små paket och lägg ner dem i omgångar i oljan vänd runt med en gaffel och fiska upp efter ett par minuter när de ser gyllene ut.
Låt droppa av på ett hushållspapper.
För att göra äppelcoleslaw, blanda ihop yoghurt, majonäs, äppelcidervinäger, salt och peppar.
Finstrimla vitkålen och skär äpplet i tunna stavar.
Blanda ihop med dressingen.
Pensla burgarna med lite olja och stek på båda sidorna i en grillpanna eller stekpanna.
Stek också hamburgarbrödet lite snabbt.
Montera ihop burgarna.
Ta en klick majonäs i botten.
Lägg på salladsblad, coleslaw, burgare, kimchi, tomater och groddar.
Lägg på locket och servera med sötpotatissnörena på sidan.

Liknande recept