Meny
10 minuters nudelbowl med nuggets och avokado

10 minuters nudelbowl med nuggets och avokado

Enkel, snabb och full med nyttigheter! Vegetarisk bowl med fullkornsnudlar, ingefärsdressing, avokado, rödkål och vegonuggets.

Ingredienser

4 portioner Kung Markatta Fullkornsnudlar eller Fullkornsspagetti 

1 pkt Kung Markatta Vegonuggets

2 avokador

Olja, till stekning

 

Ingefärsmarinerade grönsaker:

0,25 rödkål

100 g edamamebönor

75 g spenat

2 msk Kung Markatta Pressad ingefära

2 msk Kung Markatta Olivolja

Salt

 

Servering:

Kung Markatta Svarta sesamfrön

Kung Markatta Curry-mangosås

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla rödkålen fint och lägg i en bunke tillsammans med edamamebönor och spenat. Häll över pressad ingefära, olja och krydda med salt. Massera salladen så allt fördelas och kålen mjuknar.
  3. Skiva avokadon fint.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek vegonuggets på medelvärme tills de är gyllene och fina.
  5. Lägg upp nudlar med ingefärssalladen, avokado och nuggets. Toppa med svarta sesamfrön och servera med lite curry-mangosås.

Receptet skapat av

Det här receptet är framtaget i samarbete med matsajten Köket.se.