
Agedashi tofuspett
Krispigt friterade tofuspett med härliga asiatiska smaker. Agedashispetten blir som godast med lite salladslök och riven rättika i samma tugga samt några stänk Japansk soja.
Ingredienser
- 1,5 förpackning Kung Markatta Tofu naturell
- 2-5 msk potatismjöl
- 1dl vatten
- 0,5- 2 tsk Kung Markatta Grönsaksbuljongpulver
- 1/2 dl Kung Markatta Äkta japansk soja
- 2 tsk japansk risvinäger
- Ev en nypa Kung Markatta rårörsocker
- 5 cm rättika
- 1-2 salladslökar
- 0,5-1 l frityrolja
Så här gör du
- Blanda vatten, buljong, risvinäger, soja, grönsaksbuljong, eventuellt socker och låt det koka upp.
- Tag sedan av kastrullen från plattan, rör runt och sätt på ett lock och låt den stå.
- Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm ordentligt.
- Låt tofublocket rinna av och skär upp det i för dig lagom stora kuber och trä upp dem på lagom långa grillpinnar (mät på kastrullens omfång).
- Vänd sedan spetten i potatismjöl och lirka ner dem med en hålslev i den heta oljan.
- Fritera dem tills de fått lite färg. Detta går ganska snabbt.
- Tag upp dem sedan med hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
- Koka upp sojasåsen, skiva en salladsök tunt och riv 5 cm rättika på det finaste på rivjärnet.
- Slå över sås på den fritterade tofun och strö över rättika och salladslök.
Servera med basmati- eller jasminris