Meny
Agedashi tofuspett

Agedashi tofuspett

Krispigt friterade tofuspett med härliga asiatiska smaker. Agedashispetten blir som godast med lite salladslök och riven rättika i samma tugga samt några stänk Japansk soja.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda vatten, buljong, risvinäger, soja, grönsaksbuljong, eventuellt socker och låt det koka upp.
  2. Tag sedan av kastrullen från plattan, rör runt och sätt på ett lock och låt den stå.
  3. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm ordentligt.
  4. Låt tofublocket rinna av och skär upp det i för dig lagom stora kuber och trä upp dem på lagom långa grillpinnar (mät på kastrullens omfång).
  5. Vänd sedan spetten i potatismjöl och lirka ner dem med en hålslev i den heta oljan.
  6. Fritera dem tills de fått lite färg. Detta går ganska snabbt.
  7. Tag upp dem sedan med hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  8. Koka upp sojasåsen, skiva en salladsök tunt och riv 5 cm rättika på det finaste på rivjärnet.
  9. Slå över sås på den fritterade tofun och strö över rättika och salladslök. 

    Servera med basmati- eller jasminris
Kung Markatta Apa
Testdoppa en tofukub i oljan innan du stoppar ner spetten så att det är tillräckligt varmt!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se