Meny
Äggcocotte med grönkål och brödstavar

Äggcocotte med grönkål och brödstavar

Ugnsbakad äggcocotte med grönkål och rostade brödstavar - lika gott till frukost som till förrätt.

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Smält smöret i en panna.
  3. Hacka kålbladen och löken grovt och stek i 4-5 minuter.
  4. Tillsätt senap och kokosgrädde och låt puttra tills grädden och kålen "hänger ihop", ca 5 minuter.
  5. Fördela kålröran i cocotter eller andra små ugnsfasta formar.
  6. Knäck ett ägg i varje skål.
  7. Baka i ugnen i 8-10 minuter tills äggvitan precis är fast.
  8. Skär brödet i 2 x 6 cm stavar. Pensla med olivolja, strö över salt och rosta i 4-5 minuter i ugnen tills brödstavarna är knapriga.
  9. Servera direkt!

Receptet skapat av

Mette arbetar som kock, mat- och hälsoförfattare samt matstylist - och älskar det!

Fotograf: Malin Lauterbach

Besök gärna https://www.instagram.com/mettehelbak