Meny
Äggtoddy med konjaksmarinerade hallon och mandelströssel

Äggtoddy med konjaksmarinerade hallon och mandelströssel

Den klassiska äggtoddyn passar perfekt som dessert vid högtider som jul och påsk. Denna variant innehåller grädde och är riktigt krämig och lyxig. De konjaksmarinerade hallonen och mandelströsslet sätter verkligen pricken över i:et i denna dessert.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Vispa äggulor med socker tills smeten blir pösig och nästan vit.
  2. Blanda ner vispgrädden och häll upp toddyn i glas eller portionsformar.
  3. Låt stå i frysen, och tag fram minst 30 minuter innan servering.
  4. Blanda hallon och konjak, låt marinera en stund. (Konjaken kan bytas ut mot rom om man föredrar det, eller uteslutas helt.)
  5. Rosta sötmandlarna i stekpanna på medelvärme ca 5 minuter och låt dem sedan svalna i pannan.
  6. Hacka dem grovt.
  7. Vid servering, toppa äggtoddyn med de konjaksmarinerade hallonen och strö över den hackade mandeln.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se