Meny
Alexandras Chokladbiscotti med mandel

Alexandras Chokladbiscotti med mandel

Härligt knapriga chokladbiscotti. Superlätta att göra och hur goda som helst!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg in mandeln på en plåt och rosta ca 5 min, hacka grovt.
  2. Rör smör och socker pösigt med elvisp och vispa sedan i äggen ett i taget. 
  3. Tillsätt mjölet blandat med kakao, bakpulver och vaniljsocker (byt till degkrokar eller rör för hand).
  4. Blanda i de grovhackade mandlarna.
  5. Forma till en deg och dela i två delar, forma längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Tryck ut längderna med fingrarna så de blir lite plattare.
  7. Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk till 175 grader. Grädda i ca 25-30 min.
  8. Ta ut längderna och skär dem i lagom stora bitar. 
  9. Lägg tillbaka skorporna på plåten, stäng av ugnen och låt dem torka tills ugnen är kall.

Inskickat av Alexandra Bengtsson i Malmö www.igottsallskap.com

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.