
Alexandras Chokladbiscotti med mandel
Härligt knapriga chokladbiscotti. Superlätta att göra och hur goda som helst!
Ingredienser
- 60 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker (beroende på hur söta du gillar dem)
- 2 ägg
- 4,5 dl Kung Markatta Vetemjöl
- 0,5 dl Kung Markatta Kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 1 dl Kung Markatta Sötmandel
Så här gör du
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg in mandeln på en plåt och rosta ca 5 min, hacka grovt.
- Rör smör och socker pösigt med elvisp och vispa sedan i äggen ett i taget.
- Tillsätt mjölet blandat med kakao, bakpulver och vaniljsocker (byt till degkrokar eller rör för hand).
- Blanda i de grovhackade mandlarna.
- Forma till en deg och dela i två delar, forma längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck ut längderna med fingrarna så de blir lite plattare.
- Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk till 175 grader. Grädda i ca 25-30 min.
- Ta ut längderna och skär dem i lagom stora bitar.
- Lägg tillbaka skorporna på plåten, stäng av ugnen och låt dem torka tills ugnen är kall.
Inskickat av Alexandra Bengtsson i Malmö www.igottsallskap.com