
Ananaskaka med kokos
En saftig ananaskaka med smak av kokos som förgyller fikastunden. Kakan går utmärkt att baka 1-2 dagar innan den ska serveras.
Ingredienser
- 150 g smör
- 2 dl Kung Markatta Rårörsocker Fair Trade
- 3 ägg
- 2 dl Kung Markatta Vetemjöl
- 1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
- 1 dl Kung Markatta Kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 burk Kung Markatta Ananas
- Smör+ kokosflingor till formen
- Glasyr (kan uteslutas):
- 1 dl florsocker
- 1 msk ananasjuice
- Kung Markatta Rostade kokoschips
Så här gör du
- Smält smöret. Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda vetemjöl, mandelmjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd sedan ner detta i äggsmeten.
- Blanda försiktigt i ananasen samt ca 1 msk av juicen (spara juice till glasyren eller till att droppa över kakan).
- Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Täck eventuellt kakan med folie så att den inte bränns.
- Låt kakan svalna lite och droppa sedan över lite av ananasjuicen eller vispa ihop en glasyr med florsocker och ananasjuice och ringla över kakan. Toppa med kokoschips.