Meny
Ananaskaka med kokos

Ananaskaka med kokos

En saftig ananaskaka med smak av kokos som förgyller fikastunden. Kakan går utmärkt att baka 1-2 dagar innan den ska serveras.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Smält smöret. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd sedan ner detta i äggsmeten.
  5. Blanda försiktigt i ananasen samt ca 1 msk av juicen (spara juice till glasyren eller till att droppa över kakan).
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Täck eventuellt kakan med folie så att den inte bränns.
  7. Låt kakan svalna lite och droppa sedan över lite av ananasjuicen eller vispa ihop en glasyr med florsocker och ananasjuice och ringla över kakan. Toppa med kokoschips.
Kung Markatta Apa
Kakan går utmärkt att baka 1-2 dagar innan den ska serveras.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se