Meny
Apelsinyoghurt med honung och rostade valnötter

Apelsinyoghurt med honung och rostade valnötter

Apelsin, honung och valnötter är smaker som passar fantastiskt fint tillsammans och som här får göra sällskap med krämig yoghurt. Varför inte servera som en dela av en adventsfrukost?

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att rosta valnötter i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Smaksätt yoghurt med rivet skal från två apelsiner och fördela den i fyra skålar.
  3. Dela apelsinerna i bitar och lägg dem på yoghurten.
  4. Värm honung tills den får en flytande konsistens, ringla över vid servering och toppa med valnötter.
  5. Njut detta som en del av en härlig frukost, till mellanmål eller som en fräsch dessert.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se