Meny
Aprikos- och apelsinkonfekt

Aprikos- och apelsinkonfekt

Aprikoser och sötmandlar är grunden i dessa naggande goda praliner. Smaksatta med apelsin för lite lätt syrlighet och sen doppade i mörk choklad - smaskens!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg allt utom chokladen i en mixer och mixa till en inte allt för slät massa.
  2. Massan ska hålla samman bra, men det ska fortfarande känns lite ”grynigt” av små mandelbitar.
  3. Rulla små bollar av aprikos- och mandelmassan, ca 1,5 cm i diameter.
  4. Det går lättare om man först fuktar händerna med lite vatten.
  5. Smält mörk choklad i vattenbad eller i micron.
  6. Doppa aprikoskonfekten en och en i chokladen och lägg på bakplåtspapper att stelna.
Kung Markatta Apa
Ställ KRAV på julbordet i år!

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.