Meny
Asiatisk nudelsoppa med tofu och vårprimörer
  • Huvudrätt , Soppor
  • 30 min
  • 4 portioner

Asiatisk nudelsoppa med tofu och vårprimörer

Snabbt, enkelt och vansinnigt gott! Med friska smaker och färggranna vårprimörer blir den här asiatiska tofurätten vårens favorit.

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt förpackning.
  2. Kyl ner dem i iskallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Koka upp en liter vatten tillsammans med buljong och ingefära. Koka i fem minuter.
  4. Häll ner champinjoner, sockerärter, tofu och tofumarinaden i soppan. Koka i en minut.
  5. Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och lägg i en ägghalva i varje skål.
  6. Toppa med morötter, salladslök, ärtskott, färsk koriander och chili.
  7. Ringla över lite sesamolja och servera

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se