
Asiatisk nudelsoppa med tofu och vårprimörer
Snabbt, enkelt och vansinnigt gott! Med friska smaker och färggranna vårprimörer blir den här asiatiska tofurätten vårens favorit.
Ingredienser
- 250 g bovetenudlar eller Kung Markatta Fullkornsnudlar
- 1 pkt Kung Markattas marinerade tofu, tärnad
- 2 tärningar Kung Markattas umamibuljong
- 1 msk finhackad ingefära
- 150 g sockerärtor, skivade
- 8 champinjoner, tunt skivade
- 1 stor morot, skalad och skuren i tunna stavar
- 2 vårlökar, tunt skivade
- 4 nävar ärtskott
- 4 nävar färsk koriander
- ca 1 röd chili, finhackad
- 2 hårdkokta ägg, skalade och delade
- Kung Markattas sesamolja
Så här gör du
- Koka nudlarna enligt förpackning.
- Kyl ner dem i iskallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
- Koka upp en liter vatten tillsammans med buljong och ingefära. Koka i fem minuter.
- Häll ner champinjoner, sockerärter, tofu och tofumarinaden i soppan. Koka i en minut.
- Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och lägg i en ägghalva i varje skål.
- Toppa med morötter, salladslök, ärtskott, färsk koriander och chili.
- Ringla över lite sesamolja och servera