Meny
Asiatiskt smörrebröd med sesampanerad tofu

Asiatiskt smörrebröd med sesampanerad tofu

På en skiva grovt rågbröd möts både sältan och sötman från det asiatiska köket. En perfekt lunch fullproppad med fibrer, protein och välgörande fetter.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Torka av tofun försiktigt och skiva den i ½ cm tjocka skivor.
  2. Vänd dem i det lättvispade ägget och därefter i sesamfröna så att alla sidor blir vältäckta.
  3. Värm lite kokosolja på medelvärme i en stor stekpanna. Stek tofun några minuter på varje sida tills skivorna får en gyllenbrun färg.
  4. Montera ihop smörgåsen genom att först bre ut ett tjockt lager med mandelsmör.
  5. Täck detta med päronskivor och avokadoskivor.
  6. Montera därefter tofun som du toppar med morotsstrimlor och koriander. Ringla slutligen över lite sesamolja.
  7. Klart att servera!
Kung Markatta Apa
Ett smörrebröd som är asiatiskt och vegetariskt? Javisst!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se