Meny
Auberginepaket

Auberginepaket

Auberginepaketen passar perfekt att servera tillsammans med en mängd andra tapasrätter, exempelvis en kikärtssallad, quesadillas, salsa eller rostade potatisar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skiva auberginen i 0,5 cm tjocka skivor. Salta bägge sidor rikligt och låt dra i 10 minuter. Skölj av saltet från skivorna och torka med hushållspapper.
  2. Pensla på lite olja på bägge sidor och peppra. Grilla bägge sidor på hög värme i en grillpanna. Låt svalna.
  3. Blanda ihop de övriga ingredienserna till en jämn massa. Lägg en rejäl klick på varje skiva och rulla ihop. Fäst rullen med en tandpetare.
  4. Servera paketen direkt eller förvara dem i kylen tills det är dags att äta.

När du tillagar auberginen tänk på att den kan suga åt sig litervis med olja om du ger den chansen. För att undvika att paketen blir för oljiga ska du pensla lite olja på aubergineskivorna och därefter grilla dem i en torr grillpanna eller på en utomhusgrill. Paketen passar perfekt att servera tillsammans med en mängd andra tapasrätter, exempelvis en kikärtssallad, quesadillas, salsa eller rostade potatisar. 

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se