Meny
Avokadomacka med cashewnötsmör och chilisalt

Avokadomacka med cashewnötsmör och chilisalt

De mjuka, fina smakerna av avokado och cashewnötssmör bryts av med ett friskt sting av chilisalt.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rosta rågbrödet i brödrosten.
  2. Bred brödet med cashewnötsmör.
  3. Skär avokado i tunna skivor så här: Dela avokadon i två delar, ta bort kärnan och skär tunna skivor med en skarp kniv när skalet fortfarande sitter kvar (skär inte igenom skalet). Gröp ur den skivade avokadon med en matsked. Fördela skivorna på brödet.
  4. Mixa chiliflingor och salt. Strö lite av saltet på varje macka.
  5. Pynta med örter/sallad.

Receptet skapat av

Mette arbetar som kock, mat- och hälsoförfattare samt matstylist - och älskar det!

Fotograf: Malin Lauterbach

Besök gärna https://www.instagram.com/mettehelbak