Meny
Bakad bbq-marinerad tempeh med rotfrukter och syrade rödbetor

Bakad bbq-marinerad tempeh med rotfrukter och syrade rödbetor

En mättande varm sallad där rotfrukter och barbequemarinerad tempeh fått baka i ugnen tillsammans. Salladen toppas sedan med krispig, syrlig rödbeta som bryter av med både smak och textur. Servera rätten till lunch eller middag - den fungerar lika fint till vardags som till helgen.

 

Ingredienser

2 förpackningar Kung Markatta Tempeh ärta
1 dl Kung Markatta Barbequesås
3 morötter
3 palsternackor
1 liten kålrot
1 msk Kung Markatta Rapsolja
1 tsk Kung Markatta Lönnsirap

Flingsalt
65 g sallad (gärna mangold eller blandad sallad)
Kung Markatta Pumpafrön
2 rödbetor
1/2 dl ättikssprit 12%
1/2 dl vatten
1 msk Kung Markatta Rårörsocker
1/2 tsk salt

Så här gör du

Börja med att syra rödbetorna. Skala och strimla rödbetorna fint, lägg i en skål. Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt och häll lagen över rödbetorna. Låt stå tills allt annat är klart. Sätt ugnen på 225 grader. Marinera tempeh i bbq-sås medan du förbereder resten. 

Skala och dela rotfrukterna i stavar, lägg i en ugnssäker form. Ringla över rapsolja och lönnsirap och smaksätt med flingsalt. Sätt in rotfrukterna i ugn och baka i cirka 10 minuter innan du lägger på tempeh, fortsätt baka i cirka 20 minuter tills allt fått fin färg. Blanda upp rotfrukterna med salladen och strö över pumpafrön. Toppa med syrade rödbetor och servera allt i ugnsformen. Ställ gärna fram extra bbq-sås på bordet.

 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se