Meny
Banan- och jordnötsglass i ätbar chokladskål

Banan- och jordnötsglass i ätbar chokladskål

En krämig glass som enkelt mixas ihop av frysta bananer och jordnötssmör. Halva glassen har smaksatts med kakao och kaffe. Banan- och jordnötsglassen serveras i en läcker ätbar chokladskål och toppas med hasselnötsströssel. Perfekt att bjuda på till dessert eller när man bara vill lyxa till det lite extra.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad, tillsätt olivoljan och rör om till en blank chokladsmet.
  2. Blås upp ballongerna tills du får en lagom skålstorlek.
  3. Doppa botten av ballongerna i chokladen och ställ svalt på bakplåtspapper för att stelna, i minst 40 minuter. Stick sedan hål på ballongerna och lossa dem försiktigt från skålarna.
  4. Skiva bananerna och frys in dem på en bricka.
  5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, gnid av skalet och mixa dem till ett strössel.
  6. Mixa hälften av bananerna med 1 dl av jordnötssmöret till en slät glass, lägg upp i en skål. Mixa resten av bananerna med 1 dl jordnötssmör, kakao och kaffe.
  7. Servera en kula av varje smak i chokladskålarna, toppa med hasselnötsströssel och dekorera eventuellt med en kvist citronmeliss.
  8. Servera direkt!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se