Meny
Barbequelax med mango-, kokos- och belugalinssallad

Barbequelax med mango-, kokos- och belugalinssallad

Med smaker hämtade från Karibien är den här rätten både söt, syrlig och frisk. Nyrostade kokosflingor blir knapriga inslag och barbequesåsen ger laxen en rökig och mustig smak.

Ingredienser

*Håll utkik efter MSC-märket och KRAV om du vill vara säker på att fisken du köper kommer från hållbara bestånd och är fiskad med godkända metoder

Så här gör du

  1. Koka linser och quinoa enligt förpackningar. Linserna ska vara al dente. Låt svalna.
  2. Värm ugnen till 180°.
  3. Fördela kokosflingorna jämt på en ugnsplåt. Rosta i mitten av ugnen i 3-4 minuter eller tills de har blivit gyllengula. Passa dem noga. Ta ut och låt svalna.
  4. Höj temperaturen till 200°.
  5. Pensla bbq-sås på samtliga sidor av laxen. Lägg bitarna i en ugnsfast form och grädda i ugnen på 200° i ca 15 minuter eller tills laxen är klar. Under sommaren går det självklart bra att slänga laxen på grillen istället!
  6. Skaka ihop limezest,  juice, olivolja och kryddor i en liten glasburk.
  7. Medan laxen gräddas ta fram en stor skål och vänd ihop linser, quinoa, babyspenat, mango, lök och koriander tillsammans med dressingen.
  8. Toppa salladen med kokosflingor och servera tillsammans med laxen och ett par skivor avokado.
Kung Markatta Apa
Om du inte gillar koriander prova att byta ut kryddan mot basilika och mynta.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se