Meny
Barsbitar med pepparkakssmak

Barsbitar med pepparkakssmak

Mumsiga barsbitar med julsmak. Gott till kaffet, eller som en energihöjare en trött eftermiddag.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Dela dadlarna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med kakao, pepparkakskrydda och kaffe, mixa ihop till en slät smet.
  2. Tillsätt hälften av havregrynen, solrosfrön och hälften av russinen.
  3. Arbeta ihop i matberedaren.
  4. Ta upp smeten, lägg i en skål och blanda i resten av havregrynen och russinen.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 20x20 cm i diameter.
  6. Tryck ut smeten, platta till, garnera med pumpafrön och låt formen stå i kylen ca en timme eller längre.
  7. Skär sedan i bitar och förvara kallt i tätslutande burk.
Kung Markatta Apa
Ställ KRAV på julbordet i år!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se