Meny
BBQ-glaserade rotfrukter med linssallad

BBQ-glaserade rotfrukter med linssallad

I sommar är det dags för rotfrukterna att ta plats på grillen! Testa dessa BBQ-glaserade rotfrukter som efter grillning blandas upp med fräsch sallad, linser och på toppen knapriga frön. Servera som en vegetarisk ensamrätt eller komplettera med exempelvis tofu, vegetariska biffar eller en bit fisk.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela rotfrukterna och lök i stora bitar och lägg i en ugnssäker form, ringla över olja, salta och låt bakas i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Pensla barbequesås på rotfrukterna och grilla dem sedan så att de får en fin yta, pensla gärna på barbequesås även under grillning. 
  4. Blanda ihop rucola och linser på ett stort fat, lägg på de nygrillade rotfukterna och löken, ringla över olivolja och toppa med frön samt salt och peppar.
  5. Servera direkt.

 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se