Meny
Belugalinssallad med ugnsbakade rödbetor & chèvre
 • Förrätt , Sallader
 • 60 min
 • 4 portioner

Belugalinssallad med ugnsbakade rödbetor & chèvre

En helt ljuvlig sallad med underbara smakkombinationer. Sötsyrlig vinägrett, lena belugalinser, ugnsbakade rödbetor, chèvre samt rostade valnötter. Perfekt som förrätt eller som lättare lunch med en god bit bröd till.

Ingredienser

Så här gör du

 1. Värm ugnen till 220°C.
 2. Skala rödbetorna och lägg varje rödbeta i dubbel ugnsfolie (så de inte torkar), droppa lite olja över, salta och peppra.
 3. Tillaga dem i ugnen i 35 minuter eller tills de känns mjuka, testa om de är klara med en sticka. Ta ut dem och låt stå i folien tills det är dags att servera. 

Medan rödbetorna är i ugnen:

 1. Rosta valnötter i en stekpanna
 2. Koka linserna i buljongen, låt småkoka i 25 minuter
 3. Rör ihop alla ingredienserna till vinägretten. Placera grönsalladen i en stor skål och häll 2/3-delar av vinägretten över.
 4. Spara resten av vinägretten till serveringen att droppa över betor och linser. Salta och peppra.
 5. Lägg i linser, klyftade rödbetor, bitar av chèvre och valnötter i salladen och droppa resterande vinägrett över.

Salladen ska serveras ljummen, men smakar också utmärkt kall!

Tips: Om du vill ordna en finare förrättstallrik kan du skära rödbetorna tunt på mandolin och lägga dem i en cirkel på varje tallrik. Lägg sedan på generöst med linser som du droppat vinägrett på, toppa med grön sallad, getost, rostade valnötter och lite mer av linserma.

Kung Markatta Apa
Salladen ska serveras ljummen, men smakar också utmärkt kall!

Receptet skapat av

Tanias inspiration till recept och kärlek till god mat kommer från alla hennes år i Australien, Asien och Sverige. Hon har nu slagit sig ner i Skåne och erbjuder catering med huvudsakligen lokala och ekologiska råvaror.