Meny
Berikande broccolidaal för stora

Berikande broccolidaal för stora

Krämig, indisk linsgryta, ofta omnämnd daal. Röda linser, broccoli, kokosmjölk och klassiska indiska kryddor samsas i denna härligt doftande och mättande gryta.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm oljan i en stor kastrull på medel värme.
  2. Häll i spiskummin, senapsfrön, lök och linser.
  3. Stek tills fröna börjar poppa och löken mjuknat något.
  4. Tillsätt broccoli, vatten, kokosmjölk, gurkmeja, garam masala, salt och chiliflakes. 
  5. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i 20 – 25 minuter.
  6. Rör runt då och då.
  7. Koka riset enligt förpackningen.
  8. Tillsätt eventuellt mer vatten om dalen verkar för tjock.
  9. Tillsätt soja, citronzest och juice och smaka eventuellt av med salt.
  10. Servera omgående gärna tillsammans med en stor klick tjock yoghurt.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se