Meny
Blåbärslimpa
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • 1 st

Blåbärslimpa

Inget kan slå ett hembakat bröd. Här ett enkelt recept på ett bröd som inte behöver jäsa, fyllt med frön och fullkorn. Gott och nyttigt.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Rör ner det rivna äpplet, lönnsirap, sylt och yoghurt.
  3. Blanda till en jämn smet.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper, häll ner smeten och jämna till ytan.
  5. Grädda i 150 grader i ca 1½ timme eller tills brödet ej är degigt i mitten.
  6. Låt svalna i en handduk och skär sedan upp.
Kung Markatta Apa
Det är få bröd som ger så lite disk som detta!

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.