
Blåbärsvåfflor
En härligt mättande våffla med intensiv blåbärssmak. Servera till frukost eller mellanmål tillsammans med olika sorters frukter eller bär, en klick yoghurt eller sojagrädde samt ringla över lönnsirap.
Ingredienser
- 2 ½ dl Kung Markatta mandelmjöl
- ½ dl havrekli
- 1 msk fiberhusk
- ½ msk Kung Markatta chiafrön
- ½ tsk salt
- 1 ½ msk Kung Markatta blåbärspulver
- 50 g smält smör
- 4 st ekologiska ägg
- 1 ½ dl havredryck
- Smör eller Kung Markatta kokosolja till gräddning.
- Till servering:
- Kung Markatta lönnsirap
- Valfria frukter eller bär
- Tjock yoghurt eller sojagrädde
Så här gör du
- Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och havredryck.
- Vispa till en slät smet.
- Grädda våfflorna i lite smör alternativt kokosolja och lägg dem på galler.
- Servera direkt tillsammans med valfria frukter eller bär, yoghurt eller soyagrädde och ringla till sist över lönnsirap