
Blandsallad med syrlig senapsmajonnäs
Denna blandsallad innehåller massor av härligt krispiga grönsaker, och är dessutom mättande. Den syrliga senapsmajonnäsen sätter verkligen extra piff på salladen. Servera den gärna till en bit stekt lax.
Ingredienser
- 1 påse färsk bladspenat (70 g)
- 150 g sockerärtor
- Ca ¼ zucchini
- ½ fänkålshuvud (litet)
- 1 avokado
- 1 burk Kung Markatta Små vita bönor
- 1 msk Kung Markatta Rapsolja
- flingsalt
- svartpeppar
- senapsfrön, rostade
- Syrlig senapsmajonnäs:
- ½ dl majonnäs
- 1 tsk senapsfrön, rostade
- ½ msk Kung Markatta Dijonsenap
- ½ msk färskpressad citron
Så här gör du
- Börja med att rosta senapsfrön i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter.
- Skölj grönsakerna och fördela spenat på ett stort fat.
- Strimla sockerärtor, zucchini och fänkål och lägg grönsakerna på salladsfatet. Dela avokado i stora bitar och tillsätt dem tillsammans med bönorna.
- Ringla över rapsolja och toppa med flingsalt, svartpeppar och senapsfrön.
- Blanda alla ingredienser till senapsmajonnäsen och servera den vid sidan om salladen.