Meny
Bönlasagne

Bönlasagne

De flesta förknippar lasagne med köttfärs eller i vissa fall spenat, och visst är det gott. Men nu vill jag att ni skall våga att testa något nytt som dessutom är jättegott, lasagne med bönor!! Mättande, nyttigt och billigt - kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 2 gula lökar, halverade och skivade
  • 2 vitlöksklyftor
  • chili, curry, timjan och oregano
  • ½ hackad zucchini
  • 1 hackad paprika
  • 800 g Kung Markatta krossade tomater
  • 2 dl sojagrädde
  • salt och peppar
  • 1 burk Kung Markatta kidneybönor & 1 burk Kung Markatta svarta bönor
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • riven ost (gärna en mager)

Så här gör du

  1. Fräs den skivade löken med pressad vitlök.
  2. Häll ner zucchini, paprika och kryddor och låt fräsa i ca 2 minuter.
  3. Häll på tomatkross och grädde.
  4. Låt småputtra i några minuter.
  5. Salt och peppra.
  6. Häll ner sköljda bönor och ställa av från plattan.
  7. Börja med att hälla lite bönsås i botten av en ugnsfast form.
  8. Varva sedan plattor med fyllning.
  9. Toppa med bönsås och riven ost.
  10. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
  11. Servera med en god sallad.
Kung Markatta Apa
Gillar du inte bönor kan du ju alltid testa linser. Såja, planera nu in lasagne på matsedeln!

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.