Meny
Bönsallad med mango och avokado

Bönsallad med mango och avokado

Att blanda ihop en bönsallad går fort och allra godast blir salladen om du låter den stå ett par timmar innan servering. Bönsalladen passar fint tillsammans med grillad halloumi, fisk, några skivor kalkon eller som en av flera rätter på en buffé.

Ingredienser

1 burk Kung Markatta Blandade bönor
1 mango
1 avokado
1 tomat
1 1/2 msk finklippt gräslök
2 tsk Kung Markattas Olivolja Kalamata
skalet av 1 lime
saften av 1/2 lime
en nypa flingsalt
svartpeppar

Så här gör du

Skölj bönorna i kallt vatten. Skär mango och avokado i tärningar. Filéa och tärna tomaten och  (d v s skär bort kärnor och skal). Banda alla ingredienser och krydda med flingsalt och svartpeppar.

Allra godast blir salladen om du låter den stå ett par timmar innan servering, men vänta då med att tillsätta avokadon eftersom den lätt bli mörk, trist och väldigt kladdig.

Kung Markatta Apa
Om du vill ha lite sting i salladen är det gott att blanda i lite röd chili!

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se