Meny
Bovetemums med blåbär & vanilj

Bovetemums med blåbär & vanilj

Helt bovete som fått gotta ihop sig över natten tillsammans med yoghurt och vaniljpulver. Morgonen därefter toppar man bara med valfria frukter eller bär.

Ingredienser

  • 1/2 dl Kung Markatta helt bovete
  • 2 1/2 dl vatten
  • en gnutta salt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 dl blåbär (färska eller frysta)
  • ev kiwi

Så här gör du

  1. Skölj bovetet först i hett vatten och sedan i kallt.
  2. Koka i vatten och salt på svag värme ca 10 minuter.
  3. Låt svalna och blanda sedan bovete med yoghurt och vaniljpulver.
  4. Täck över blandningen och låt den stå i kylskåp över natten.
  5. Servera morgonen efter tillsammans med blåbär, eventuellt kiwi och nötter eller frön.

Den här blandningen blir rätt syrlig och fräsch. Föredrar man sötare variant kan man byta ut den naturella yoghurten mot vaniljyoghurt.

Kung Markatta Apa
Smakar underbart att starta en varm sommardag med!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se