Meny
Bovetesallad med avokado, apelsin & valnötter

Bovetesallad med avokado, apelsin & valnötter

En enkel bovetesallad med avokado, apelsin & valnötter. En sallad som med fördel serveras tillsammans med några skivor lufttorkad skinka eller en bit grillad lax.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Kung Markatta helt bovete
  • 5 dl vatten
  • 1/2 tärning Kung Markattas grönsaksbuljong
  • en påse blandsallad, ca 70 g
  • 2 st avokado
  • 3 st apelsiner
  • 1/2 påse Kung Markattas valnötter
  • Kung Markattas olivolja
  • flingsalt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Skölj bovetet först i hett vatten och sedan i kallt.
  2. Koka bovetet i vattnet och buljongtärningen i ca 10-15 minuter på svag värme.
  3. Skölj salladen och fördela på ett stort fat.
  4. Tärna avokadon och filéa apelsinerna.
  5. Rosta valnötterna på medelvärme i en torr stekpanna.
  6. När bovetet är klart låter du det svalna lite och blanda der sedan med salladen.
  7. Lägg på avokado, apelsin och valnötter.
  8. Ringla till sist över olivolja och smaksätt med salt och peppar.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se