Meny
Brödkrans fylld med fetaost, soltorkade tomater och oregano
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min

Brödkrans fylld med fetaost, soltorkade tomater och oregano

En fantastisk brödkrans som ger en underbar doft och smak av medelhavet i ditt kök!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i fingervarmt vatten.
  2. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  4. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  5. Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en 1 cm tunn kaka, bred på smör eller olja, smula över osten och strö över oregano.
  6. Grovhacka och strö över tomater.
  7. Rulla ihop, vrid om några varv och forma en krans.
  8. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Pensla med vatten och strö över grovt salt.
  10. Låt jäsa 20 min.
  11. Gör några snitt och grädda i nedre delen av ugnen i 250 grader i 5 min, sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 25 min.
  12. Låt brödet svalna under bakduk.

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se