Meny
Bruschetta med tomater, mozarella och basilika

Bruschetta med tomater, mozarella och basilika

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Blanda 1/2 burk Kung Markattas lättorkade tomater med en mozarella och rikligt med färsk basilika.
  2. Tillsätt lite av den goda oljan som tomaterna ligger i och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Grilla/stek ett ljust bröd i lite av Kung Markattas olivolja och lägg sedan tomatblandningen på brödet.
  4. Mängden röra räcker till tio små bruschettabitar som kan serveras både som drinktilltugg och förrätt.

Ett hett tips är att satsa några tio extra och köpa en riktig buffelmozarella. Smakupplevelsen är en helt annan och du kommer inte att ångra dig (möjligen är det ett ekonomiskt misstag eftersom du inte kommer vilja ha någon annan sort någonsin…). Förresten är det ju inte så konsigt att kombinationen tomater, mozarella och basilika är oslagbar; det är ju de italienska färgerna…

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se