Brysselkålssallad med apelsinvinägrette & karamelliserade valnötter

Tillbehör
45 min
Antal personer:
Brysselkål är en klassisk grönsak som tillhör julen. Den här friska salladen passar utmärkt till julbordet men den är alldeles för god för att bara laga en gång om året. Brysselkål, apelsin, dill, olivolja och dijonsenap som toppas med söta och knapriga valnötter.
Receptkreatör:

Ingredienser

600 g brysselkål
1 ekologisk apelsin, zest och juice
1 dl Kung Markatta Extra virgin olivolja
½ dl Kung Markatta Äppelcidervinäger
2 tsk Kung Markatta Dijonsenap
1 tsk finsalt
ca 2 dl färsk dill, grovt hackat och löst packat

Karamelliserade valnötter

100 g Kung Markatta Valnötter
2 msk Honung
lite flingsalt

Instruktioner

Ansa brysselkålen och hyvla den tunt med hjälp av en matberedare eller mandolin.
Vispa ihop apelsinzest, juice, olja, vinäger, senap och salt.
Blanda ihop vinägretten med brysselkålen och låt dra i 30 minuter.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medel värme i ca 2-3 minuter, tills de fått fin färg. Sänk värmen.
Häll på honung och rör runt. Låt nötterna karamelliseras. Strö över flingsalt, blanda och häll upp nötterna på en tallrik.
Rör ner dillen i salladen.
Lägg upp på ett djupt fat och toppa med nötterna och ett par dillkvistar.
Servera.
Salladen håller sig i kylen i 3-4 dagar.

Liknande recept