Meny
Brysselkålssallad med apelsinvinägrette & karamelliserade valnötter

Brysselkålssallad med apelsinvinägrette & karamelliserade valnötter

Brysselkål är en klassisk grönsak som tillhör julen. Den här friska salladen passar utmärkt till julbordet men den är alldeles för god för att bara laga en gång om året. Brysselkål, apelsin, dill, olivolja och dijonsenap som toppas med söta och knapriga valnötter.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Ansa brysselkålen och hyvla den tunt med hjälp av en matberedare eller mandolin.
  2. Vispa ihop apelsinzest, juice, olja, vinäger, senap och salt.
  3. Blanda ihop vinägretten med brysselkålen och låt dra i 30 minuter.
  4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medel värme i ca 2-3 minuter, tills de fått fin färg. Sänk värmen.
  5. Häll på honung och rör runt. Låt nötterna karamelliseras. Strö över flingsalt, blanda och häll upp nötterna på en tallrik.
  6. Rör ner dillen i salladen.
  7. Lägg upp på ett djupt fat och toppa med nötterna och ett par dillkvistar.
  8. Servera.

Salladen håller sig i kylen i 3-4 dagar.

Kung Markatta Apa
Oerhört gott på julbordet (och annars med) och väldigt enkelt att göra.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se